Hoppa till sidans innehåll

Viktig information om kvarka

22 DEC 2017 19:59
  • Skapad: 22 DEC 2017 19:59

Vi har tyvärr ett tråkigt meddelande. Då hästar på vår anläggning har fått kvarka (smittsam virusinfektion). Kommer vi tyvärr vara tvugna att ställa in alla aktiviteter under jullovet. Det betyder alltså att både dressyr och hoppträningen den 27 och 29 december ställs in, samt stallkväll och löshoppning den 3 och 4 januari. 

Inga utav våra ridskolehästar är drabbade och nödvändiga åtgärder vidtogs mycket snabbt gällande de sjuka hästarna. Därför räknar vi inte med att det ska ställa till med några bekymmer när det är dags för vårterminens start. Men vi vill inte riskera att smittan sprids och vill därför vara väldigt försiktiga nu och ett par veckor framåt. 

Vi vill även uppmana er som besöker vår anläggning att tvätta kläder och skor innan ni åker till annat stall/häst. Våra åtgärder är att det kommer finnas desificionsmedel och tvättmedel mm. tillgängligt i stallet. Så alternativen finns för dem som måste vara på anäggningen.

Vi håller tummarna att detta ger med sig snabbt och att vi har turen på vår sida så det inte smittar sig. Vi kommer att uppdatera när läget är under kontroll igen. 

I övrigt har vi haft ett fantastiskt hästigt roligt år. Tack alla för det och God jul och Gott nytt år!

Skribent: Anna Rydberg
Epost: This is a mailto link

 

När du ändå handlar på nätet - handla ovan och stöd Melleruds Ridklubb!

 

 

 

sisu

 

 

 

 

 

Tre Hästar Kungälv sponsrar MeRK

www.trehastar.se

 

 

Ankis Hästhälsa sponsrar MeRKs hästar
Anki är leg hästmassör och är också certifierad kraniosakralterapeut
tel: 070-1748412

 

Postadress:
Melleruds RK - Ridsport
Rearsbyn, Järn
46493 Mellerud

Kontakt:
Tel: 053041000
E-post: This is a mailto link

Se all info